26 Temmuz 2012 Perşembe

Okuyorum: Kış Bahçesi-Kristin Hannah

Sonunda Tess'in kitabı bitti de biricik yazarımın kitabına kavuştum.
Anında sardı olayı beni daldım içine.Tabi ramazandı sahurdu iftardı derken koşturmadan adam gibi odaklanamasamda yarın ki Ankara yolculuğumda oldukça ilerleyeceğimi düşünüyorum.


Kitaplaşma Etkinliği



Katılmak için Tıklayın.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Çekiliş mi dediniz buyrun..

Kitap Cumhuriyetinin çekilişi varmış hemen duyurmak lazımdır dedim. :))
Katılmak İçin Tıklayın

Günahkar | Tess Gerritsen


Günahkar | Tess Gerritsen
Yayın Evi: Martı
Yayın Yılı: 2009
Sayfa: 410
Arka Kapak >>
Tüyler ürpertici Doktor Gerritsen’in morguna hoş geldiniz.
Publishers Weekly
Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.

Okuyan Entel >>  
     Bu tarz romanları sevipte Tess Gerritsen okumamış var mıdır bilmiyorum.Ben o okumamış kısımdaydım.Orada kalmayı da yeğlerdim.
      Yazarın ilk defa kitabını okudum.Gereksiz ayrıntılarıyla biraz okuyanı boğuyor.Bazı yerlerde artık akıcı olmayı bırakıp baş ağrısına bile sebep olabiliyor.
     90 lı sayfalara kadar oldukça sıkıcı ilerlemesine rağmen ordan sonra bir kopma noktası vardı ve gerçekten biraz daha zevkli bir hale geçti.Yine ara ara sıkıldığım yerler oldu.Çok fazla ayrıntının içinde boğuldum.Ama sonuna değdi...

Birkaç Okuyucu Yorumu:

(Yorumlar Kitapyurdu.com'dan alıntıdır.)
  •  Kitap çok güzel. Polisiye sevenler için akıcı bir dili ve kendine çeken bir özelliği var. Bir kadın gözünden cinayet soruşturmasının nasıl yapıl yapıldığını güzel bir şekilde anlatmış.
  • Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve diğer kitaplarını da okumam için yeteri kadar ikna oldum günahkarı okuduktan sonra
  •  Kitap ilk başlarda sıkıcı olmasına rağmen son 100 - 120 sayfadan sonra (17. ile 23. bölümler arası) okuru yada en azından beni konunun içine çekti ve gerilimi bu bölümlerde yakaladım. Cerrah'tan aldığım zevki , gerilimi , heyecanı ne yazık ki ne Çırak'ta ne de Günahkar'da bulabildim. Seriye başlayanlara tavsiye ederim ancak Cerrah'ta ki başarıyı bulabilirler mi orasını bilemiyorum. Birde şunu belirtmek istiyorum ki okuduğum kitaplar arasında ilk defa bu kitapta bu kadar çeviri hatası ve basım hatası gördüm. Cümleler bazı yerlerde çoğu kez yanlış kullanılmış yada aynı kelimeler iki defe tekrar edilmiş. Bu hataların özellikle başlarda sürekli olması şahsen beni sıktı ancak sonlara doğru yinede Gerritsen okura heyecanı ve gerilimi
    sağlatmayı başardı... İlk kitaba nazaran çok iyi olmasa da özellikle seriye başlayanlara öneririm...   


20 Temmuz 2012 Cuma

Çekilişler Var Buyrun..







1-Katılmak İçin
Tıklayın











2- İçinde Siminya'nın kitabını görür görmez hemen katıldım. :)

Katılmak İçin Tıklayın

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Rita Hunter'ı tanıyor musunuz?


İsminin Rita Hunter olduğuna bakmayın o bir Türk.Tatlı,kaprissiz bir yazar üstelik.. 
Dizifilm gibi sitelerde hikaye yazarken başladı tuğlaları koymaya ve artık o kitapları olan bir yazar. Sepya ile başladığı yola bugünlerde artık Epsilon ile devam ediyor.
 İlk basılı kitabı Kalbimi Çaldın.
Bildiğim kadarıyla birde internet üzerinden yayınlanan bir kitabı var adı "YAĞMURLA GELEN" :)
İkinci kitabı Tatlı Tuzak ise artık Epsilon ile huzurlarınızda.. 
Kitapları ne yazık ki bulamadığım için bir arkadaşımın göndermesini bekliyorum. Ama DR olan tüm şehirlerde ulaşabilirsiniz.
Bir Türk Judith mi geliyor yoksa?
Kitlesinin ona olan bağını fazlasıyla hakediyor.Her okuyucusu ile birebir Facebook sayfasından ilgileniyor.
Bugünlerde de ön siparişe çıkan yeni kitabı konuşuluyor. 
Ateş Serisinin ilk kitabı AŞKIN ATEŞİ en yakın zamanda raflarda yerini alacak.
Umarım en yakın zamanda bizimle minik bir söyleşide yapar.Ben onu kendi adıma çok merak ediyorum. :))

 Aşkın Ateşi Arka Kapak Yazısı
"ATEŞ SERİSİ 1 - AŞKIN ATEŞİ, RİTA HUNTER

Masum bir plan kimsenin canını yakmazdı değil mi?

Isabella Gwen Sullivan kadar fedakâr bir kızın dostu için yapmayacağı hiçbir şey yoktu. Ancak sağduyu konusundaki genel sorunu bazen ipin ucunu kaç
ırmasına neden olabiliyordu.
En yakın arkadaşı Fredy deli gibi sevdiği Vivian tarafından hiçbir sebep yokken terk edilmiş, üstüne üstlük onun Henfield Kontu Adrian Eaglestone ile nişanlandığı haberini almıştı. Bu durumda o kıza ve nişanlısına iyi bir ders vermek kaçınılmazdı.
Böylece Isabel ve Fredy bir hafta sürecek olan Henfield yaz balosuna katılmanın bir yolunu buldular. Planları basitti... Balo boyunca yeni evli bir çift gibi davranacaklar, bu sayede kıskandırma silahının eşsiz gücünü Vivian üzerinde deneyeceklerdi.
Her şey kusursuz olabilirdi…
Tabii işler düşündükleri gibi gitseydi...
Adrian tekrar âşık olabileceğini hissediyordu... Geleneksel Henfield yaz balosunda güzeller güzeli Vivian ile nişanlarını kutlayacaklar ve cemiyetin takdirini kazandıkları kusursuz beraberliklerini ilan edeceklerdi. Ne var ki işler düşündüğü gibi gitmedi. Baloya katılan yeni evli tuhaf çift hayatlarına fırtına gibi girdiğinde yapabildiği tek şey önce rüzgâra kapılmak, sonra da o rüzgârı kendi lehine çevirmek oldu.
Ödenmesi gereken bedeller biraz ağır ama son derece adildi. Neticede bu olayda kimse pek masum değildi. Özellikle de küçük yalanıyla ortalığı karıştıran Isabel’in masumiyetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktu..."





17 Temmuz 2012 Salı

Annesinden Kızına 3 kitap..


Bu aralar bunalımdayım diyemidir bilmiyorum ama annemin iyiliği üzerinde.Benim annem ki 5 kuruş verse ertesi gün isteyen kadın bugün benimle sahafıma geldi.
Gelmesi de yetmedi bana 3 kitap'cık aldı. 
İtirazsız-gönüllü.. 

1-Olasılıksız // Ben hala bu kitabı okuyamayanlardanım ama abiminde okuyup beğenmesi üzerine koşup aldım. Kendisi tertemiz bir ikinci el olup 5 liradır. 

2-Kış Bahçesi // Kristin Hannah kitaplarının hepsini alacağım takıntımı sonunda gerçekleştirip gittim.Aldım geldim. 

3-Gece Yolu // Yine Kristin Hannah kitabı olup kendileri yeni çıkmıştır.Yani başka bir kitap alsam bu kadar mutlu olamazdım. :)



Çekiliş Var!


Çekilişe katılmak çok kolay TIKLAYIN

10 Temmuz 2012 Salı

BİR KADIN BİR ERKEKTE ASLINDA NE ARAR?

BİR KADIN BİR ERKEKTE ASLINDA NE ARAR?

ÇOK SATAN BİR GÜN KİTABININ YAZARINDAN KALPLERİ FETHEDECEK YENİ BİR ROMAN


Brian Jackson üniversiteye büyük umutlar, hedefler ve gizli bir de arzuyla gelmiştir: Üniversiteler Düellosu’na katılmak. Şimdi bu şansla birlikte aşkı da bulan Jackson, hem yarışmayı hem de sevdiği kızın kalbini kazanabilecek midir?

“Bize güvenin, bayılacaksınız.”
-Arena

“Elimden bırakamadım. Bayıldım.”
-Alan Cumming

“Dokunaklı, sıcacık ve eğlenceli… Bu kitabı okuyun.”
-Daily Mail

“Enfes! Herkese öneririz.’’
-Paul Morley, Richard&Judy’s Book Club S

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir Çekiliş Daha!


 Çekilişler yazın sıcağı ile birlikte tekrardan arttı sanki.. :))
Bende yeni çekilişi duyar duymaz geldim.       


Çekilişe Katılmak İçin Tıkla!

Çekiliş Var!





Çekilişe Katılmak İçin Tıklayın.

Okuyorum: Tess Gerritsen

Üzerime dana otursa ancak şu anki kadar etkili olurdu.Neyseki üzerimdeki dana biraz zayıfladı sanırım üşengeçliğimi yavaş yavaş atıyorum.Kitaplarıma ve filmlerime gömüldüm.
Tess Gerritsen ile ilk defa karşılaşıyoruz.Sahafımında önerisiyle Günahkar ile başladım.
Tam olarak başladım da sayılmaz daha ilk yirmili sayfalardayım.

Ama OKUYORUM sonuçta.. 
=)

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Bahçemde Yeşeren Umutlar | Debbie Macomber

 Bahçemde Yeşeren Umutlar | Debbie Macomber
Yayın Evi: Martı
Sayfa: 461
Yayın Yılı: 2012
Arka Kapak >>
Aradan uzun yıllar geçmişti. Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum olmuştu. Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı…

Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı. Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum.

Yaşadığımız dünyanın iyi-kötü, acı-tatlı ne çok sürprizle dolu olduğunu anlatan, şaşırtıcı olduğu kadar etkileyici bir roman. Debbie Macomber, küçük Mucizeler Dükkânı ve Bir Yumak Mutluluk’tan sonra yeni kitabı Bahçemde Yeşeren Umutlar ile seriye bambaşka bir lezzet katıyor. 

Okuyan Entel >> 
      Sınavların bitmesiyle her gün her saat kitap okurum hayali kursamda bu biraz olmadı.Hatta uzunca süre elime kitap alamadım.Neyseki komşumuz okumuş beğenmiş kitabı zorla verdide yeniden zevke geldim.
Yazar için çok övgü aldım.İki kitabı da bizzat listemdedir ama bir türlü almak nasip olmamıştı.Bu yüzden kendisiyle ilk defa karşılaşıyoruz.. 
     İlk defa karşılaştığım insanların üzerimdeki etkilerinden pek kurtulamam.Yani kitab beni pek saramadı.Fazla detayları arasında kısmen boğuldum.Sıkıldım.
Kurgusu güzel,karakterleri inceleme tarzı ve hikayedeki incelikler çok güzeldi.Kitabın sonuda güzeldi.Hatta sonu gerçekten etkileyiciydi ama sonuna gelene kadar ben biraz işkence çekmedim değil. 
      Aslında başkarakterin 50 yaşında bir kadın olmasına da sıcak bakamamış olabilirim.50 yaşında bir kadın yaratamadım hayal gücümde.Yani biraz yetişkinlere yönelik bir konusu var.
      Detaylarda boğulmam aksine uzun uzun anlatsın ben her türlü okurum veya sırf sonu için herşeye katlanırım diyosanız buyrun size uygun bir kitap..

Birkaç Okuyucu Yorumu:

(Yorumlar Kitapyurdu.com'dan alıntıdır.)
  • Kitapta insanların kesişiği hayatları, eski geçmişi, ileride neler yapabimesi gerektiği hakkında çok güzel şeyler anlaılmış. Bu kitabı bitirmem sadece 1 gün sürdü. Gerçekten MUH-TE-ŞEM! Keyifle o
  • Okuduğum bir kitaptı. Aile ilişkileri.İlk aşklar.Unutulmayan ayrılıklar.Geçmişi yargılama.Dostluklar.Bu kitapta herşey var...
  •  Debbie Macomber'in tüm kitaplarını soluksuz okudum bitirdim. Bu kitabını da çok beğendim diyebilirim, ama sanki sırf konuyu "Küçük Mucizeler Dükkanı"'na bağlamak için öyle bir son yazmış. Şahsen kitabın sonunda Sussannah'ın annesine vereceği müjdeyi daha farklı olarak düşünmüştüm, ama söylediği şey hayal kırıklığı yarattı bende. Sussannah'ın kalpsiz ve bencil biri olduğunu düşündürttü kitabın sonu. Açıkcası Debbie Macomber bu kitabıyla, önceki kitaplarındaki duygu yoğunluğunu ve ince düşünceyi gösterememiş.
  •  Eger cok bunalmışsanız.. Nefes alamıyorsanız okuyun o zaman bu kitabı cünkü bende aynen böyle yaptımm... olmak istediğim yerde olamıyorsam böyle sıcacık keyifli kitaplara gömüyorum kendimi :) güzeldi...