9 Mayıs 2012 Çarşamba

Sorun Bendeymiş | Pinkfreud


SORUN BENDEYMİŞ | PİNKFREUD
Yayın Evi: Okuyan Us Yayınları
Sayfa: 271
Yayın Yılı: 2012

ARKA KAPAK
"Bence bana aşık olmak sana çok yakışırdı."

Onu, Twitter'ın "Türkçe sözlü hafif batı kadını" olarak tanıdık.

Sorun Bende Değil Sende isimli ilk kitabıyla içindeki "deli"yi gördük, çomağımızı sakladık. Aşkı karmaşıklaştıran türümüzün en tatlı örneklerinden pinkfreud'u, twitter ve blog aracılığıyla her gün yaklaşık 100,000 kişi okuyor, izliyor.

Sorun Bendeymiş'de hikaye devam ediyor ve sorunun kimde olduğu anlaşılıyor...

"Beklemediğim bir cümle kurdu bana, cümle haline gelmiş bir kelime, kelime haline gelmiş bir makas. Kesti attı bir anda: "Bitti."

"Canım sıkıldı" diyen genç kızlara, "Evlenince geçer" deyip sinsince gülen şişko mahalle teyzelerini çok daha iyi anlıyorum. Evlenmeye hiç gerek yokmuş, âşık olunca da vakit su gibi geçiyormuş. Bir bildiği varmış bu teyzelerin.

İlk kitapta nefret ettiğiniz Bora'ya bu kitapta aşık olacaksınız ve aşkın karşısında aldığımız her hale tercüman olan pinkfreud'u yine çok seveceksiniz.

  Okuyanentel >>
     Blog ve Twitter ile ilgilenipte hala Pinkfreud'u tanımayan var mı? Varsa tanıyın derim.İlk kitabı Sorun Bende Değil Sende'yi okumadan önce onunla ilgili hiçbir yorumu okumadan almıştım.Çokta iyi etmişim.Yorumlara takılmadan alması en güzeli..Yorumlar fazlasıyla yanıltıcı..
     Bu kitap da  en doğal hali ile Pinkfreud tekrar karşımızda.Sanki bu kitabında daha da yakın tanımaya başladık.Ailesinin içini,annesini,mahallesini hatta bakkalını..Pinkfreud yine dobra,yine eğlenceli..Sizi can sıkıcı sorunlardan,ertesi gün sınavım var stresinden uzaklaştırıp kendi hayatının ortasına alıyor.Bir an da kendinizi unutup okurken eğlenmeye başlıyorsunuz.
    Alırken kapağında ki Bora'ya aşık olacaksınız lafına çok takılmıştım hakikaten öyle oldu.Ne adammışsın sen Bora.. Hıdırellez günü dilenecek adamsın vesselam.Kusurları var ama işte onları da artık görmeyin.

    Edebiyat,edebiyat diye boğulup bu serileri ergen kitabı olarak yorumlayanlara da takılmayın.Ergenlik onların beyinlerinde mevcut.Edebiyat diye ölecekler ama edebiyatı silip süpürmüşler sanki..Ayrıca herkes klasik okumak zorunda da değil.Ayrıca insan bazen sadece keyif almak için okumak ister.. 
Bu yüzden,
                Kafanızı dağıtmak istiyorsanız - sıkıcı günler yaşıyorsanız - biraz eğlenmek istiyorsanız alın okuyun derim.

Birkaç Okuyucu Yorumu:
(Yorumlar Kitapyurdu.com'dan alıntıdır.)
  •   Bir an once yeni kitabi bekleyecek kadar cok sevdim ve eglendim..Çok içten yazilmis.
  •  "Sorun Bendeymiş" te Pinkfreud, "Sorun Bende Değil, Sende" kitabında olduğu gibi, yine aşkın üzerine gidiyor ve sorunun kimde olduğuna dair farklı bir cevap sunuyor. Aşka dair, mahallelerdeki her şeyi bilen teyzelere dair, evliliğe dair farklı bir bakış açısı sunan, bir anlamda içindeki delilikleri döken yazar, sizi yine oldukça şaşırtacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder