16 Mart 2013 Cumartesi

Şah Mat | Mario Mazzanti


Şah Mat | Mario Mazzanti

Aylardır almayı hep ertelediğim kitabı sonunda bitirdim.Bitirdikten sonra 'keşke bu kadar bekletmeseydim' demeden edemedim.Kitabın yayın evinden şüphe duysam da arkadaşımın hediye etmesiyle okumaya başladım.Okudukça olaylara kapılıp gittim.

Heyecan,gerilim,merak bir sürü duyguyu içinde barındırıyordu.
Katilin kitabın yarısında bulundu düşüncesiyle biraz duraklasam da aslında tam o sayfalarda olaylar birbirine girdi.Karışıklık arttıkça okurken merakınız da artıyor.Tahmin yapıyorsunuz yapıyorsunuz ve sonunda hiç aklıma gelmeyen biri çıktı.Olayların farklı olduğunu gördüm.
Kitabın sonuna yaklaştıkça elimden bırakamaz oldum.

Yazarın kalemini çok sevdim.O kadar akıcıydı ki sıkılmadan okudum.Ayrıntılardan,mesleki konuşmalarda kesinlikle sıkmadan verilmiş.Satranç üzerinden ilerlemeleri ise gerçekten ayrı bir hava katmış.

Arka Kapak

Polisle satranç oynayan bir seri katil...

Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps'in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

"Mario Mazzanti ilk kitabını en lezzetli malzemeleri karıştırarak hazırlamış: Satranç, edebiyat, sinema, opera ve asıl mesleği olan cerrahlık."
-Paperblog-

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçeğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefeslerinizi kesecek bir gerilim romanı.
-La Feltrinelli-

Yayın Evi: Sonsuz Kitap
Yayın Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 512

4 yorum:

  1. güzeldi gerçekten , sanki , tam hatırlayamadım bir den ama:))

    YanıtlaSil
  2. Eveгything is νeгy open with а
    гeally clеaг clarificаtion of thе issues.
    Ιt was definitely infогmative.
    Your website is very useful. Thanks for ѕharіng!


    My ρage - vorzeitige ejakulation

    YanıtlaSil
  3. Hmm it seems likе уour website
    ate my firѕt cоmment (it was eхtremеlу long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thοгoughly enϳoyіng уour blog.
    I аs ωell am аn aѕρiring blοg
    blоgger but І'm still new to the whole thing. Do you have any suggestions for rookie blog writers? I'd cеrtаinly aрρreciаte іt.


    Here іs my pаgе premature ejaculation causes

    YanıtlaSil